Badkamer renoveren

Wilt u nou meer weten over badkamerrenovatie en de kosten van badkamerrenovatie? Dan bent u bij deze blog aan het juiste adres. Wij vertellen u wat u het beste kan doen voor een badkamer renovatie en de kosten. Ook gaan we verder in op de ontwerpen, grondplan, afbraak, afvoerbuizen en leidingen, elektriciteit en al het andere wat belangrijk is bij een badkamerrenovatie.

Badkamer renoveren

Voordat u besluit een veilige badkamer te laten installeren, wilt u eerst 100% zeker weten dat u de juiste keuze maakt. Het is heel belangrijk dat u op tijd uw badkamer laat renoveren. Als u de badkamer wilt renoveren dan wilt u uiteraard eerst weten wat het kost. Daarom hebben wij dat in deze blog uitgebreid uitgelegd in een van de volgende alinea’s.

Badkamer ontwerpen

U kunt uw badkamer ontwerpen printen, opslaan, meenemen of mailen naar uw badkamerspecialist. De badkamer ontwerpen is gemakkelijker dan veel mensen denken, u kunt daarvoor gewoon gebruik maken van onze 3D badkamerplanner. Op die manier kunt u een grote badkamer ontwerpen en nagaan hoe het vrijstaande bad uit zal komen of het ontwerp maken voor een kleine badkamer. U kunt immers de badkamer ontwerpen als afzonderlijke ruimte in de woning. Op die manier kunt u een complete badkamer ontwerpen met onze 3D badkamerplanner, door die tijdens de tweede stap van het proces in te richten. Veel klanten die zelf een badkamer ontwerpen maken gebruik van de complete badkamers om inspiratie op te doen.

Maak een grondplan voor de badkamer

Maak een grondplan om een idee te krijgen van de indeling. Maak er vervolgens kaartjes van op dezelfde schaal als je grondplan en je kan beginnen puzzelen! Het grondplan en de grootte van je badkamer kun je maximaal inzetten. Enige ervaring in modelleert en thuis verbetering krijgt u een beter begrip van het rangschikken van de badkamer onderdelen in het grondplan. Eens het grondplan goed zit, kunt u kiezen hoe u uw wanden wilt bekleden en kunt u badkamermeubels uitzoeken, van wastafel tot badkamerkast.

Afbraak huidige badkamer

In de meeste gevallen zal het sanitair vervangen worden maar zullen de leidingen bijvoorbeeld op hun plek blijven. Kleine dingen veranderen zoals nieuwe tegeltjes of het vervangen van een badkamermeubel zijn de kosten niet. In het geval van alleen een versleten douchebak en verouderd sanitair kun je alleen die laten vervangen. Doe je zelf alle afbraakwerken, kies je voor een luxueuze inloopdouche of moet alles ook opnieuw betegeld en geschilderd worden? Afbraak huidige badkamer willen vakmensen ook wel doen en ook als het materiaal voor de herstelling nog is niet aangekocht.

Sanitair vervangen

Door creatief te zijn in ontwerp, sanitair kopen en het (laten) plaatsen is veel geld te besparen. Voor het plaatsen of vervangen van sanitair hoef je niet verder te zoeken en kun je via internet kiezen voor een specialist. Met het vervangen van uw sanitair geeft u de badkamer een compleet ander uiterlijk, waardoor u de ruimte weer met veel plezier gaat gebruiken! Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun staande toilet te vervangen door een hangend toilet. Bij het vervangen van de wastafel is het belangrijk dat de watertoevoer en –afvoer goed zijn aangesloten.

Afvoerbuizen en leidingen

Een wastafel, douche, toilet hebben een verschillende diameter afvoerleidingen. Deze leidingen worden onderling verbonden door middel van hulpstukken met lijmverbinding. Is dit het geval dan kunt u het beste deze vervangen door PVC leidingen. Bij alle PVC leidingen zijn hulpstukken zoals 90° – 45° – T-stukken – 45° T-stukken en rechte sokken verkrijgbaar. PVC leidingen worden door middel van Pvc-lijm onderling met elkaar verlijmd. De zwarte leidingen zijn weer onder te verdelen in afvoerbuizen en standleiding buizen. Voor de verwerking van ander afval dan kunststof leidingen worden kosten in rekening gebracht.

Elektriciteit badkamer vervangen

De gedeeltelijke of volledige renovatie van de elektriciteit in de badkamer verloopt volgens een welbepaald traject. Voor elektra in de badkamer worden doorgaans andere eisen gesteld dan elektra in een droge ruimte in huis, want water en elektriciteit gaan niet goed samen. De elektricien maakt een elektriciteitsplan en een één draadschema van de te renoveren badkamer op. Elektriciteit laten aansluiten in een bestaande of nieuwbouw huis, opbouw of aanbouw is best een flinke klus. Je kunt twee dingen doen als je elektriciteit in de badkamer (of waar dan ook in huis) wilt aanleggen: een vakman inhuren of zelf aan de slag gaan. Maar ga alleen zelf aan de slag met elektriciteit als je precies weet wat je doet.

Kostprijs badkamer renoveren

Bij een badkamerrenovatie komen er echter vele vragen op uw af die beantwoord moeten worden. In dit artikel kom je te weten hoe je een badkamerrenovatie vlot laat verlopen en hoeveel de verbouwingswerken kosten. Een badkamerrenovatie is in veel gevallen goedkoper dan alles compleet vernieuwen. Bij een complete badkamerrenovatie maken de werkuren zo’n 20 tot 30% uit van de totale prijs. Laat een specifieke badkamer offerte opmaken, zodat je goed inzicht hebt in de prijzen van alle onderdelen die je graag in je badkamer zou willen. De prijs van minimaal € 10.000 voor het renoveren van een badkamer van gemiddeld 9 m2 is inclusief montage, materiaal en btw.

Wat kost een badkamerrenovatie?

Een veelgehoorde vuistregel is dat de arbeidskosten voor een badkamerrenovatie ongeveer gelijk zijn aan de materiaalkosten. In dit artikel kom je te weten hoe je een badkamerrenovatie vlot laat verlopen en hoeveel de verbouwingswerken kosten. Daarom delen we de prijzen op in die voor een complete badkamerrenovatie en die voor kleine aanpassingen. De exacte badkamerrenovatie prijs kan afwijken volgens het gekozen materiaal, gevraagde afwerking of gewenste functies. Een badkamerrenovatie brengt een heleboel kosten met zich mee, die moeilijk te berekenen zijn. Hier zetten wij even wat kosten voor een badkamerrenovatie op een rij.

Soort Gemiddelde prijzen
Volledige badkamer €7.000,- tot €17.000,-
Ligbad €850,- tot €2.800,-
Whirlpool €2.700,- tot €6.700,-
Douche €650,- tot €1.900,-
Toilet €500,- tot €950,-
Wastafel €450,- tot €800,-
Kraan €150,- tot €450,-
Vloer €850,- tot €1.800,-
Vloerverwarming €750,- tot €1.150,-

Meer informatie op Geertvandorpe.be.

Badkamertegels

De badkamertegels worden bij aankomst altijd gecontroleerd door onze productspecialist. Kies bijvoorbeeld uit badkamertegels met een drukke print en veel contrast, of met een subtiele houtnerf. Daarnaast zijn ze goed te combineren met badkamertegels met een patroon of print, zoals een decortegel.Kies de badkamertegels die u wilt bestellen en bepaal het aantal dozen dat u nodig heeft om uw badkamer te betegelen. Bij elk product staat vermeld hoeveel vierkante meter badkamertegels de doos bevat. Daarnaast zijn natuursteen badkamertegels zeer geschikt voor vloerverwarming, omdat ze de warmte goed vasthouden.

Badkamermeubel

Een badkamermeubel is eigenlijk onmisbaar geworden in de badkamer. Bij een badkamermeubel hoort natuurlijk ook een mooie badkamerspiegel. Badkamermeubels zijn echt niet meer weg te denken uit de badkamer. Of u nu een kleine of grote badkamer heeft, er zijn geschikte badkamermeubels voor elke badkamer. De verschillende badkamermeubels hebben een mooie stijlvolle en elegante uitstraling, dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen. Bekijk de verschillende moderne badkamermeubels of de meubels voor in de badkamer met een meer sierlijk en landelijk karakter.

Bad renoveren

Door een badkuip te renoveren bespaart u uzelf een grote hoeveelheid kosten en tijd. Voordat u besluit een veilige badkamer te laten installeren, wilt u eerst 100% zeker weten dat u de juiste keuze maakt. Ben je van plan om je verouderde badkamer te renoveren en ben je benieuwd naar de kosten? De prijzen voor een badkamer renoveren lopen uiteen. De prijs van minimaal € 10.000 voor het renoveren van een badkamer van gemiddeld 9 m2 is inclusief montage, materiaal en btw. Als je alleen een bad gaat vervangen is het handig om op internet te zoeken naar het model bad wat jij mooi vind. Kijk wel goed want op een bad is makkelijk geld te besparen.

Douche renoveren

Wilt u graag het bad eruit en inloopdouche erin, of misschien alleen een nieuwe douche of bad met antislip coating op de badkamertegels? De meest voorkomende renovatie is het bestaande bad vervangen door een inloopdouche in 1 dag. Indien u de huidige douchecabine wilt vervangen door een inloopdouche op maat dan reken je vanaf prijs van € 5995,- inclusief montage. Sommige douches, toiletten en kranen zijn erg scherp geprijsd verkrijgbaar. Benadruk de vernieuwde luxe uitstraling die het badkamer renoveren teweeg heeft gebracht. Een badkamer renoveren is dus niet altijd hetzelfde als het verbouwen van een badkamer.

Toilet vervangen

Wat betreft de afvoer van je toilet ben je gebonden aan je bestaande rioleringsuitlaat. Zet de toiletpot op zijn plaats, op of tegen de bestaande afvoer, en teken de schroefgaten op de vloer af. Zet de toiletpot terug op zijn plaats en sluit hem aan op de riolering. Zorg ervoor dat de toiletpot waterpas staat vooraleer hem vast te schroeven. Trek het toilet door en controleer het hele systeem nog eens op lekken. Dicht de naad tussen vloer en toiletpot af met sanitairkit. Wanneer je twee toiletten van hetzelfde type wilt vervangen, dan heb je een relatief makkelijke klus voor de boeg.

Premie badkamerrenovatie

Een eerste premie voor badkamerrenovatie is de overkoepelende renovatiepremie. Deze premie voor badkamerrenovatie bedraagt 20% of 30% van de ingediende facturen (excl. btw), afhankelijk van jouw inkomen. Wanneer je je badkamer wilt opknappen met een badkamerrenovatie, is het altijd verstandig om een expert in te schakelen. De overkoepelende renovatiepremie is voor een badkamerrenovatie in oudere woningen en de aanpassingspremie voor een badkamerrenovatie voor 65+’ers. Een badkamerrenovatie valt onder de vierde categorie, die van de technische installaties. In plaats van een badkamerrenovatie kun je ook een tweede badkamer op een andere verdieping laten bouwen. Bij een badkamerrenovatie is het verlaagde btw-tarief van toepassing op het laten aansluiten van sanitair en elektriciteit. Meer informatie op vlaanderen.be.