Ramen en deuren

Deuren

Je ontdekt er al onze ramen en deuren, krijgt er advies op maat en kunt er de nodige afspraken maken over de levering of het afhalen van je ramen en deuren. Dan biedt de ideale oplossing voor doe-het-zelvers die goedkoop professionele ramen en deuren in hout, aluminium en pvc willen kopen aan fabrieksprijzen of groothandelprijzen om ze dan zelf te plaatsen En dat is niet alles. Zelfplaatsers die bewust kiezen om zelf deuren of ramen te plaatsen om op die manier veel geld te besparen.

PVC Ramen

Kunststof ramen worden doorgaans gemaakt van polyvinylchloride (PVC), een soort plastic. Gemiddeld hebben kunststof ramen een waarde tussen de 1 en 2,0 W/m2k (houten ramen : 2,4 W/m2k; aluminium ramen : tussen de 1,8 en de 2,7 W /m2k). Ramen van kunststof zijn duurzamer (lagere U waarde) dan andere soorten ramen (hout, aluminium). Wellicht dat je je afvraagt of er een vergunning nodig is voor het plaatsen voor kunststof ramen In de meeste gevallen kunnen ramen vergunningsvrij worden geplaatst. Daar komt ook nog eens bij dat ze aanzienlijk meer onderhoud vergen waardoor voor veel mensen de keuze voor kunststof ramen snel is gemaakt. Als je toch gebruik wilt maken van enige ventilatie dan kun je ventilatieroosters boven het raam plaatsen voor een meerprijs.

Houten ramen

Topkwaliteit hardhouten ramen behoeven weinig onderhoud en geven uw huis sfeer en uitstraling. Uw nieuwe houten raam wordt tweemaal gespoten tot een totale droge laagdikte van 120 mµ. De tweede laag is een combinatielak van grondverf en voorlak. Ramen van hoeft u dus maar 1 x af te lakken voor een fraai eindresultaat. Houten uitzetraam of draairaam, beide kunnen geleverd worden inclusief het inbraak werend hang- en sluitwerk.

Aluminium ramen

Aluminium is het ideale materiaal voor grote ramen omwille van zijn stijfheid en lage uitzettingscoëfficiënt. Aluminium ramen combineren duurzame materialen met diverse isolatievarianten en een grote ontwerpvrijheid. Aluminium ramen zijn wat duurder dan pvc ramen door de hogere grondstofprijs. Er is een ruim aanbod aan beglazing: zonwerende beglazing, veiligheidsglas, dubbel glas, driedubbelglas, gezandstraald glas (met eigen figuren als je dat wenst), glas-in-loodramen, … Gezandstraald glas wordt vaak gekozen bij aluminium ramen. Je aluminium ramen worden standaard voorzien van hr++ glas met twee of drie glaslagen.

Kozijnsoort vast raam Raamoppervlakte Gem. prijs (incl. btw, levering, plaatsen en isolatieglas)
PVC 1 m2 € 525 – € 750
Hout 1 m2 € 550 – € 775
Aluminium 1 m2 € 600 – € 850

Ramen plaatsen

Deze oude ramen worden afgevoerd en vervolgens wordt alles compleet afgewerkt en afvalvrij gemaakt zodat de nieuwe ramen geplaatst kunnen worden. Specialisten beschikken over het juiste gereedschap waarmee zij binnen no-time de ramen hebben verwijderd. Zodra de ramen zijn gemonteerd wordt al het materiaal verwijderd zodat u niet eens door heeft dat er werkzaamheden zijn verricht. De meest gebruikte methode is die met ankers. Als het hele raam verwijderd is, moet je controleren of de muren nog mooi recht zijn. Wanneer het raam vastgemaakt is met een anker, zal je enkele stenen moeten uitbreken met hamer en beitel.

Meer informatie over ramen en deuren op Ramendeurengids.be

Ramen isoleren

Als er al HR++ glas is, levert raambekleding doorgaans niet veel extra isolatie op, behalve met dubbele plisségordijnen met aluminium coating: de combinatie van HR++ glas met deze gordijnen levert een isolatiewaarde op die in de richting kruipt van HR+++ glas met isolerende kozijnen. Hoewel de isolatiewaarde van isolerende raamfolie een stuk minder is dan HR++ of triple glas, kan het een goed alternatief zijn wanneer glas vervangen niet mogelijk is. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan monumentenglas (zie hieronder). Dat kun je beter overal vervangen door HR++ glas Zijn je kozijnen ook aan vervanging toe, neem dan meteen isolerende kozijnen met triple glas. Een vergelijking: als je isolerende raamfolie laat aanbrengen op enkel glas, kost dat € 150 per m2 en bespaar je jaarlijks zo’n € 8,00 per m2. Als je enkel glas laat vervangen door HR++ glas, kost dat € 164 per m2 en bespaar je jaarlijks zo’n € 19 per m2: meer dan 2 keer zoveel!

Isolatiewaarde

Binnendeuren

Als u online nieuwe binnendeuren gaat kopen, dan is het belangrijk dat u de juiste draairichting kiest. Kies de scharnieren voor de binnendeuren. Voer de afmetingen van de binnendeur in. Hiervoor heeft u de binnendeur maten nodig, meet dus goed de hoogte en de breedte van de binnendeur op. Als de maten binnendeuren zijn ingevoerd, moet de randafwerking en de draairichting worden gekozen. Maatwerkdeuren zijn leverbaar met blankglas en satijnglas dat voorgemonteerd in de deuren wordt geleverd. Voor maatwerk geldt het volgende: Meet nauwkeurig de hoogte tussen de vloer/dorpel en de binnenmaat van de bovenkant van uw kozijn (sponningmaat). Wij verkopen verschillende deuren: hoge binnendeuren, afgelakte, kunststof, grenen, bovenlicht en luxe binnendeuren. Naast standaard binnendeuren kun je ook bij ons terecht voor brandwerende deuren. Het glas is tijdens de productie van de binnendeuren gemonteerd en heeft geen glaslatten.

Buitendeuren

Wanneer je weinig budget hebt voor buitendeuren of hier liever niet al te veel geld aan uitgeeft, bijvoorbeeld omdat het om een tijdelijke oplossing gaat, dan kies je gewoon voor een van onze goedkope buitendeuren. Er zijn veel mogelijkheden met een achterdeur, hierdoor is het mogelijk om de deur perfect aan te passen aan de sfeer van het huis en de tuin.Je buitendeur maak je af met mooi buitendeurbeslag en accessoires zoals weldorpels , briefplaten en huiscijfers De deur die perfect past bij jouw persoonlijke smaak en het karakter van jouw huis kun je hiermee in dezelfde stijl tot in de puntjes (laten) afwerken. De voordeur moet daarom goed aansluiten bij de architectuur van het huis. Een goede tuindeur of tuinpoort creëert een ruimtelijk effect en is op maat gemaakt. Voer hier de afmetingen van de tuindeuren of tuinpoorten op maat in. Kies daarnaast ook een draairichting. Een achterdeur moet goed beveiligd tegen inbrekers.

Schuifdeuren

Het ophangsysteem met de onderrail biedt een veilige loop van de schuifdeur. Simpel gezegd is het een kwestie van het monteren van de rails aan de muur, het bevestigen van de rolhangers aan je deur en het vastmaken van de vloergeleider. Vanwege de mat zwarte kleur en industriële look past dit systeem in elk interieur. Een schuifdeur kunt u op verschillende plekken monteren. Als u ervoor kiest om zelf uw schuifdeur te monteren dan delen wij graag een aantal tips met u. Zelf een schuifdeur monteren: Zelf een schuifdeur maken geeft u de gelegenheid om uw interieur perfect te laten aansluiten op uw persoonlijke smaak en interieur. De loftdeuren passen perfect in een industrieel interieur. Terwijl een landelijke schuifdeur (in klassieke of moderne uitvoering) erg mooi staat bij landelijke interieurs of een romantische inrichting.

Schuifdeuren